A Mendula egy kicsi, 2011-ben indult ötletből nőtte ki magát, amikor a tulajdonos pár elültette első gyümölcsfáit azzal a reménnyel, hogy majd egyszer lekvárokat és (talán) szeszt főzhetnek a termésükből. Sokáig húzták halasztották a dolgot, majd elmondásuk szerint hirtelen megjött az elhatározás, és akkor belevágtak, így útjára engedve a Mendulát. Elsősorban nem mentes termékekkel foglalkoztak, azonban a kereslet megkövetelte azokat, így folyamatosan ötleteltek, hogy milyen termékekkel tudják bővíteni palettájukat. Műhelyükben pedig átvették az uralmat az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak. Állandó alapelvük, hogy semmi olyan nem kerül a termékeikbe, amit saját gyermekeiknek nem adnának jó szívvel. Egy anya és apa gyermekei iránt érzett szereteténél nem is igazán lehet jobb minőségbiztosítást találni!