Laktóz-intolerancia vagy tejfehérje allergia?

Ha szokatlan tüneteket észlelünk magunkon, pl.: bőrkiütés vagy megy a hasunk, esetleg fáj is minden alkalommal bizonyos ételek elfogyasztása után, gondolkozzunk el rajta, mert lehet, hogy valamit nem fogad be a szervezetünk, a gyomrunk.

A tejfogyasztás során, ha puffadunk, és rendszeresen látogatnunk kell a mosdót, esetleg az említett tüneteket tapasztaljuk, felmerül a kérdés bennünk, vajon szabad-e ennünk tejet vagy tejterméket?

A kellemetlenségek arra sarkalják az embereket, hogy kísérletezzenek, ha pedig a mindennapjaikat is megkeserítik, sok egészségcentrumban elérhető áron lehet ételallergia teszteket végeztetni. Gyorsan kiderül, hogy mi lehet a probléma: laktóz-intoleranciával vagy tejfehérje allergiával állunk-e szemben. Érdemes gasztroenterológushoz fordulni, hiszen lehet, hogy egy komplexebb vizsgálat szükséges.

Akár dietetikust is felkereshetünk, aki kész étrenddel is tud segíteni nekünk, de személyre is tudja szabni az étrendünket.

 

Miért választhatjuk nyugodtan a Szafi Free és a Szafi Reform termékeit?

Minden termék maximálisan tejmentes, így szabadon válogathatunk laktózérzékenyként és tejfehérje allergiával is. A növényi italok és növényi tejszínek kiváltják a tejtermékek egy részét, és főzéshez alapanyagként is nagyszerűen használhatóak. Arra törekedtek a Mindenmentes megálmodói, hogy egy helyen mindent be tudjunk szerezni. Így a finom falatokról sem kell lemondanunk tejmentesen sem!